Fysiotherapie

Voor wie is de fysiotherapeut?

Jaarlijks gaan zo’n 2,5 miljoen mensen, jong en oud, naar de fysiotherapeut. Omdat ze klachten hebben vanwege hun houding of omdat een beweging problemen oplevert. Het kan gaan om sportblessures, klachten die zijn opgedaan tijdens het werk, klachten vanwege een ongeval of ziekte, een ‘verkeerde’ beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt. Uw fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt u zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijkse leven kunt voortzetten. Gewoon boodschappen doen, op een verantwoorde manier sporten, weer aan het werk of, als u in een instelling verblijft, zelfs eerder naar huis.

 

 

De behandeling

Wij informeren u over uw klacht en hoe we eraan gaan werken, het behandeltraject. Dit traject kan op verschillende manieren ingevuld worden. Bijvoorbeeld door oefentherapie (kracht, conditie, evenwicht), massage, voorlichting, dry needling, preventie, ergonomie, etc.

Als onderdeel van de behandeling doet u zelf oefeningen thuis. Deze worden toegespitst op uw situatie en mogelijkheden. Het gaat erom dat u zich ervan bewust wordt wat de beste manier van bewegen is en vertrouwen krijgt in uw lichaam. Ter ondersteuning van de oefentherapie kan de fysiotherapeut ook gebruik maken van massage en fysiotechniek. De fysiotherapeut geeft ook preventief advies en voorlichting.

Door gerichte begeleiding leert u voldoende en verantwoord te bewegen. Zo wordt u zich ervan bewust wat wel goed is en wat problemen veroorzaakt. Dit om herhaling of verergering van uw klachten te voorkomen. Daar bent u natuurlijk op lange termijn het meest bij gebaat.

 

 

Geregistreerde fysiotherapeuten

Ons team bestaat uit vakkundige, goed opgeleide fysiotherapeuten. Onze kennis houden wij voortdurend up-to-date door bijscholingen en cursussen.
Al onze fysiotherapeuten staan ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) van het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).
Als praktijk voldoen we aan de kwaliteitseisen die het Genootschap Fysiotherapie, maar ook aan de eisen die de zorgverzekeraars aan ons stellen.

Wij als fysiotherapeuten willen een positieve bijdrage leveren aan gezond bewegen, het terugdringen van ziekteverzuim en het voorkomen van blessures. Op die manier helpt de fysiotherapeut u om uw lichaam zo goed mogelijk in conditie te houden.

Uw lichaam verdient de beste behandeling.