Koen Vlugt

 

Ik ben Koen. In 2014 gekozen voor de opleiding fysiotherapie aan de Avans Hogeschool in Breda en vier jaar later mijn diploma behaald.

Het eerste jaar heb ik overal in de regio Heusden en Altena waargenomen maar ik in 2018 ben ik naar Oostenrijk verhuisd en heb ik daar als zelfstandige gewerkt in Mittersill en Bramberg am Hochkönig.

Na vijf jaar Oostenrijk en veel ervaring rijker ben ik weer terug in de regio waar ik ben begonnen als fysiotherapeut. Tijdens de vijf jaren in Oostenrijk heb ik alle patiënten gezien die je ook in Nederland. in de eerste lijn ziet. Daar zag ik ook meer complexe trauma patiënten doordat het leven in de regio waar ik woonde veel harder is en mensen onder bomen terecht kwamen of de berg af stuiterden tijdens hun dagelijkse werk. Ik heb daar veel patiënten kunnen helpen met manuele lymfedrainage.

Uitgebreide scholing van Dry Needling heb ik gevolgd waardoor ik Dry Needling toe kan passen op alle regio’s van het bewegingsapparaat. Daarnaast ben ik geïnteresseerd in echografie en leg ik mij daar op toe.

Sport is voor mij een dagelijkse bezigheid. Daardoor is mijn interesse in het menselijk lichaam groot. Voeding en sport blijven mij interesseren. Heb ik vroeger heel veel gebasketbald, nu kom je mij vooral tegen in de fitness/gym, in de winter toch nog steeds heel graag op het snowboard op de piste en als het waait met mijn Kite op het water. Voor een hike mag je mij altijd wakker maken.

 

BIG-nummer: 59924744804